Behandlingar

 

Hundmassage

Välgörande
Hundmassage är för hunden precis som för oss, något avslappnande och skönt. De delar av kroppen som hunden själv inte kan styra med vilja (matsmältningen, inre organ m m) påverkas på ett positivt sätt genom massage. Blodcirkulationen ökar, blodtrycket sänks, lymfan producerar mer vätska som transporterar ut orenheter och kroppen producerar oxytocin ("lugn och ro-hormon"). Allt detta gör att vi får en lugnare och mer harmonisk hund.

Förebyggande/underhållande
Hunden behöver inte ha skadat sig för att behöva massage. Din hund kan vara jakthund och behöver före eller efter den krävande jaktsäsongen få massage så att muskler, senor och ligament kan hållas skadefria. Har du en agilityhund som du tävlar aktivt med, kan den behöva uppmjukande massage eller massage för att bibehålla elasticiteten i musklerna. Tycker du väldigt mycket om din hund och vill att den ska få en mysig stund, så är massage uppskattat.

Det finns studier som visar att en hund återhämtar sig fortare och bättre efter en skada med hjälp av massage, jämfört med en hund som inte fått massage. Det har inte bildats lika mycket ärrvävnad och muskulaturen återhämtar sig snabbare.

Vibrationsträning

Vibrationsträning/behandling av hundar har sedan en tid använts av både veterinärer och rehabiliteringspersonal på flera svenska djursjukhus och kliniker. Hundarna som behandlas får bra smärtlindring de flesta accepterar och njuter också av behandlingarna.

Den kraftfulla cirkulationen påskyndar läknings- och återhämtningseffekter både lokalt och för hela organismen. Musklerna blir mjukare och mer elastiska som ger ökad rörlighet. Den kraftfulla vertikala oscilleringen triggar nerv-muskel-koordinationen och stärker även leder, senor och skelett. Intramuskulär koordination, balans och reflexförmåga är andra funktioner som förbättras.

MassageVälgörande och avslappnande.
VibrationsträningSmärtlindring och träning
Tillskott och hjälpmedelAllt ifrån bandage till rätt foder för din hunds behov.

Vi samarbetar med:

UHV (10% rabatt på behandling och 10-kort simning)

OTBK (10% rabatt på behandling och 10-kort simning)

Knivsta BK (10% rabatt på behandling och 10-kort simning)

Oxkällans Hundsällskap (10% rabatt på behandling och 10-kort simning)

Uppsala Cockerklubb

Gäller ej i kombination med andra erbjudanden.


Free Dreamweaver CS4 templates for Adobe Dreamweaver